2008. április 17., csütörtök

Házon kívül

Na a ma esti műsorban jól ráhúzták a MÁV-ra a vizes lepedőt.
Igazuk van. De!
De azokat a szerencsélten síncsavarokat mi a []đđ[]䢲^˘°^˘˛ért kell huzogatni?????
Igaz, rossz állapotban van. Például a politikusok fizetése helyett költsük erre a pénzt.
Igen jól láttam hogy megmozdult a sín a vonat alatt, de képzeld! A francia TGV alatt is mozog a sín, pedig az 300-al megy.
Kocsiállapot.
Az hogy ma úgy néznek a vasúti kocsik ahogy kinéznek arról egy valaki tehet: A KEDVES UTAS!
Egyébként ha kimegy Németországba vagy Franciaországba vagy bárhova, ott is talál olyan kocsit ami üti a magyar szintet.
Elavultak a kocsik... Igen elavultak, de futnak! Vagy jobban örülnének neki ha az összes 30 évnél idősebb kocsit kivonnánk?
Pedig csak többet kellene utaznia. Az hogy egy kocsi 30 éves vagy annál több nem jelenti azt hogy elavult használhatatlan. Bizonyos időközönként ún. "főjavítást" kap a kocsi. Ezek után(kb. 3-4 hétig, mert ennyi idő kell míg a barom összebarmolja) úgy néz ki mint új korában.

Nem lehet kártyával fizetni....
Nyugaton ha elmész egy vidéki állomásra ott is így fogadnak. Nem attól megy előre az ország hogy mindenhol lehessen kártyával fizetni.

Visszatérve a koszosságra. Ebben azért ludas a MÁV is amiért olyan "versenyzőket"(lásd régebbi bélogbejegyzésem(sic!)) alkalmaznak akiknek bűzlik a munka.
Szomorúak a vonatokon uralkodó állapotok, de ezekért legalább 80%-ban a tetves akarom mondani a kedves utas(természetesen tisztelet a kivételnek) felelős azzal hogy:
-összefirkálja
-felszaggatja a huzatot
-szétveri az ablakot
-nem megfelelően használja a WC-t
-összebarmolja a WC-t
-sorolhatnám még
De ugyanúgy hibás az olyan kalauz aki nem szívvel-lélekkel végzi munkáját és elmegy olyan dolog mellett mint pl. nem dohányzó helyen való dohányzás(hozzáteszem sajnos ők is megvannak félemlítve, egy rossz szó és akár kihajíthatják a vonatból, vagy csak egyszerűen nem érdekli őket...).
Itt az kell hogy az utas megtanulja újra tisztelni a Vasutat, nem a MÁV-ot.
A MÁV-nak meg kell tanulnia hogy tisztelettel bánjon az utassal, abban az esetben ha az utas tisztelettel kérdez, érdeklődik.

Tudom a bejegyzés elég szélsőséges és részlehajló, de vasútfanatikustól ne várj mást....

Nincsenek megjegyzések: